• Nowy
YOUR NATURAL SIDE Woda jaśminowa hydrolat 200ml

YOUR NATURAL SIDE Woda jaśminowa hydrolat 200ml

pozostała ilość
40,52 zł
Płatność Discover Visa Google-Wallet PayPal Master Card American Express
  • Bezpieczne zakupy przez internet Bezpieczne zakupy przez internet
  • Szybka dostawa pod wskazany adres Szybka dostawa pod wskazany adres
  • 30 dni na zwrot zakupionych produktów za darmo 30 dni na zwrot zakupionych produktów za darmo

 

Woda jaśminowa stosowana jest w pielęgnacji każdego typu skóry, również problemowej, podrażnionej, zaczerwienionej i nadwrażliwej. Polecana w profilaktyce cery naczynkowej, Doskonale nawilża cerę dojrzałą oraz wygładza zmarszczki. Zapach jaśminu działa afrodyzyjnie, rozluźnia uspokaja, a także poprawia humor.

 

Idealna do pielęgnacji: 

  • skóry wrażliwej, podrażnionej
  • problemowej
  • tłustej, mieszanej i suchej
  • dojrzałej z oznakami starzenia

 

Działanie:

  • oczyszczające
  • przeciwzmarszczkowe
  • łagodzące
  • odżywcze
  • regenerujące
  • kojące

 

Jaśmin wielkolistny (Jasminum Sambac) łagodzi wszelkie podrażnienia, wysypki oraz działa przeciwzapalnie. Polecany jest do pielęgnacji skóry podrażnionej, naczynkowej, trądzikowej, tłustej, suchej oraz dojrzałej. Idealny jako dodatek do preparatów do pielęgnacji twarzy, pomaga zmniejszyć zaczerwienienia pojawiające się po nagłych zmianach temperatury. Posiada właściwości regeneracyjne, wspomagające mechanizm gojenia. Bogaty jest w przeciwutleniacze, dzięki którym ograniczna przedwczesne starzenie się skóry oraz może pomóc w zwalczaniu niektórych bakterii odpowiedzialnych za problemy skórne. Zapach jaśminu działa afrodyzyjnie i pobudzająco, rozluźnia i uspokaja, a także poprawia humor.

 

Stosowanie:

  • jako tonik / mgiełka do twarzy – rozpyl wodę bezpośrednio na skórę twarzy, dekoltu i szyi zaraz po zabiegu oczyszczania. Możesz również użyć wacika. Pozostaw do wchłonięcia, lub zaaplikuj wybrany olej. Dzięki swoim niezwykłym właściwościom, woda wzmocni jego działanie oraz sprawi, że olej szybciej się wchłonie
  • jako dodatek do maseczek i peelingów – dodaj wodę kwiatową do przygotowywanej maseczki w proszku, lub peelingu tak, aby uzyskać odpowiednią konsystencję specyfiku oraz dodatkowo wzmocnić jego działanie
  • jako kojący kompres dla zmęczonych i opuchniętych powiek – nasącz wacik wodą, a następnie nałóż na powieki W tak prosty sposób usuniesz opuchliznę oraz ślady zmęczenia, a dodatkowo nawilżysz oraz odżywisz skórę wokół oczu. Zanim nałożysz kompres, możesz schłodzić wodę kwiatową w lodówce, aby uzyskać dodatkowo efekt chłodzenia
  • jako dodatek do gotowych produktów – dodaj wodę do kremu, balsamu, maski do włosów, innego specyfiku w ilości według uznania, lub zmieszaj w dłoni bezpośrednio przed nałożeniem
  • jako odświeżająca mgiełka do ciała i włosów – rozpyl wodę bezpośrednio na skórę lub włosy w celu odświeżenia, nawilżenia lub odżywienia
  • jako łagodząca woda po goleniu i depilacji – rozpyl wodę bezpośrednio na miejsca po goleniu i depilacji, aby ukoić podrażnioną skórę i zapobiec stanom zapalnym
  • preparat do skóry głowy – wetrzyj wodę w skórę głowy przed lub po umyciu włosów, aby ukoić podrażnioną skórę skalpu, zlikwidować łupież, łojotok oraz swędzenie

 

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Jasmine (Jasminum Sambac) Hydrolat; (Hydrolat z jaśminu 100%)
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
  • Postać: woda o świeżym kwiatowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub, jeśli ktoś preferuje, w lodówce
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 6 miesięcy od otwarcia

 

 Opakowanie:

  • 200ml butelka szklana

 

Ciekawostki:

  • Woda jaśminowa otrzymywana jest w procesie destylacji parą wodną kwiatów jaśminun wielkolistnego (Jasminum Sambac)
  • Jasminum Sambac to wieczniezielony, karłowaty krzak z gładkimi liśćmi i atrakcyjnymi, białymi słodko pachnącymi kwiatami, pojawiającymi się w ogromnej liczbie w sezonie letnim
  • Pochodzi pierwotnie z Indii, Bangladeszu i Birmy, aktualnie jest uprawiany w wielu krajach świata
  • Już Starożytni Egipcjanie oraz Grecy uważali kwiaty jaśminu za afrodyzjak, który dodawali m. in. do herbat
  • Z kwiatów jaśminu wielkolistnego otrzymuje się absolut wykorzystywany do kosmetyków, a płatki służą do aromatyzacji herbat
  • Jasminum Sambac w różnych rregionach świata znany jest pod nazwami: Maid of Orleans’, ‘Belle of India’, and ‘Grand Duke of Tuscany
30 Przedmioty

MOŻLIWY SPOSÓB DOSTAWY:

  • Przesyłka kurierska
    Przesyłka zostanie do Ciebie wysłana firmą kurierską.
    Koszt wysyłki 16 PLN
  • Paczkomaty InPost
    Przesyłka zostanie wysłana do wybranego przez Ciebie paczkomatu.
    Koszt wysyłki 13,90 PLN
  • Darmowa dostawa od 199 PLN

MOŻLIWY SPOSÓB PŁATNOŚCI:

  • Za pobraniem
    Za przesyłkę zapłacisz przy odbiorze.
  • Płatności internetowe Przelewy24
    Darmowy przelew z konta lub karty kredytowej
  • Wpłata na konto
    Zapłata przelewem tradycyjnym, na poczcie lub przez internet.

ZWROTY I REKLAMACJE

Mają Państwo prawo odstąpić od niniejszej umowy w terminie 30 dni bez podania jakiejkolwiek przyczyny.
Termin do odstąpienia od umowy wygasa po upływie 30 dni od dnia, w którym weszli Państwo w posiadanie rzeczy lub w którym osoba trzecia inna niż przewoźnik i wskazana przez Państwa weszła w posiadanie rzeczy. Koszt zwrotu zamówienia ponosi kupujący.

* dla zamówień powyżej 199 PLN koszt zwrotu pokrywa Zielony Bazar - dotyczy zwrotu całego zamówienia


Aby skorzystać z prawa odstąpienia od umowy, muszą Państwo poinformować nas (MDESK ul. Szegedyńska 12/36, 01-957 Warszawa, mail: bok@zielonybazar.com, telefon: 511-911-148) o swojej decyzji o odstąpieniu od niniejszej umowy w drodze jednoznacznego oświadczenia.

Mogą Państwo skorzystać z wzoru formularza odstąpienia od umowy, jednak nie jest to obowiązkowe.

Formularz zwrotu towarów możecie Państwo pobrać ze strony: zielonybazar.com/formularz-zwrotu.pdf